Vi arbetar för det mesta med WordPress när vi gör nya hemsidor för våra kunder, detta för att vi tycker de är det enklaste sätt för en ovan att lära sig. Ni har väl inte missat vår WordPresskola som finns på youtube?

LinköpingsguideklubbMen vi gör inte bara nya hemsidor utan vi hjälper till att fixa med gamla hemsidor också. Vi har bland annat hjälpt Linköpingsguidklubb med migreringen från Joomla version 1.5 till 2.5 vilket är ett måste om man inte vill råka ut för tråkigheter. Tråkigheter hände det nämligen för Umeguideklubb som råkade ut för en attack, detta medförde att vi först fick rensa bort skräpkod innan vi gjorde migreringen till den nya versionen som är betydligt säkrare. Men planerar man att göra en ny hemsida i Joomla så rekommenderar vi den absolut senaste versionen som är 3.2. Joomla har dock förenklat så att man nu på samma sätt som wordpress kan uppdatera systemet med en knapptryckning mellan versionerna i 2.5 serien till 3.x serien, förutsatt att ens design stödjer det.

Förutom migreringen så blev det även till att hålla lite utbildning i hur man använder det nya systemet, något som är självklart för oss som utvecklar, eftersom det kan vara svårt och krångligt för den som inte sitter vid datorn så mycket. Så det kanske skulle vara lämpligt att hålla fler utbildningar i framtiden, både i hur man använder Joomla och WordPress?

Lämna en kommentar

Din e-mailadress kommer inte att lämnas ut. Obligatoriska fält är markerade med *

Lös matematiken (spamfilter) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.